Acțiune a Poliției. Pușcă și pistol confiscate în municipiul Satu Mare

Acțiune a Poliției. Pușcă și pistol confiscate în municipiul Satu Mare

Polițiștii sătmăreni au identificat un mic arsenal la un cetățean din municipiul Satu Mare, pe care le-au ridicat. Este vorba despre o pușcă și un pistol.

Concrt, în data de 19.02.2017, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în baza unui plan de acțiune naţional, au desfășurat activități pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale de către deţinătorilor legali de arme.

Astfel, a fost depistat un bărbat de 43 de ani din Satu Mare, deținător legal de arme și muniții, care nu s-a prezentat în termenul legal pentru prelungirea valabilității permisului de armă, expirat încă din data de 19.09.2013 și nu a depus armele și muniția aferentă la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, faptă prevăzută şi pedepsită de art.342, alin.6 din Codul penal.