Asta da! Afacerea de milioane de euro a unui sătmărean. Rețeta succesului

Asta da! Afacerea de milioane de euro a unui sătmărean. Rețeta succesului

Industria de mobilă din județul Satu Mare a fost extrem de bine articulată în trecut, dar cu timpul fabricile și-au închis porțile.

Un producător sătmărean de mobilă – Ecomatrix – a reușit să găsească o soluție pentru revitalizarea acestui segment de activitate.

Reprezentanții producătorului sătmărean și-au găsit o piață de desfacere externă, unde reușesc să își vândă majoritatea produselor. Mai exact, circa 75% din producție. Care i-a adus anul trecut un profit de 1,6 milioane de euro.

”Ecomatrix nu este o fabrică în sens tradiţional, ci un cluster (o grupare – n. red.) compus din capacităţi de producţie specializate pe diferite operaţii. Modul nostru de organizare se bazează pe subcontractare. Noi gândim produsele, le facem, mergem la târgurile internaţionale cu ele, iar după ce primim comenzi pe ele, le desfacem în componente şi fiecare componentă este produsă de un atelier specializat, care nu este în proprietatea noastră (…)”, a declarat, pentru Ziarul Financiar (zf.ro), Attila Egei, unicul acţionar al companiei Ecomatrix.