Brandul Billa dispare din municipiul Satu Mare. Vin cei de la Carrefour

Brandul Billa dispare din municipiul Satu Mare. Vin cei de la Carrefour

Până la sfârșitul acestui an ar urma ca toate magazinele Billa să fie rebranduite. Retailerul francez Carrefour, care a cumpărat lanțul de magazine, a început deja procesul de schimbare.

Preluarea lanțului Billa de către Carrefour de la grupul german REWE a costat peste 90 de milioane de euro și a avut loc la finele anului 2015. Billa România a avut afaceri de peste 300 de milioane de euro în 2015.

Pentru a primi acceptul Consiliului Concurenție, retailerul francez a fost nevoit să cesioneze trei supermarket-uri active pe piața din Brăila către rețeaua locală Zanfir.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 290 de magazine dintre care 32 hipermarketuri Carrefour, 117 supermarketuri Market, 44 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact şi un magazin de comerț online www.carrefour-online.ro și 86 de magazine Billa.

Carrefour are în această perioadă și câteva anunțuri de angajare pentru mai multe centre din țară. De exemplu, la unul dintre magazine se caută lucrători comerciali, dar și bucătari, cofetari, pizzer sau preparatori de carne.

Carrefour caută angajați pe aceste posturi cu studii medii, „abilități de prezentare și orientare către client simț de răspundere și seriozitate, spirit comercial și de echipă, flexibilitate și disponabilitate la efort fizic”.

sursa: greatnews.ro