Campania Iubeşte Inteligent! Întâlnire la centrul Alter Ego despre prevenirea violenţei sexuale

Campania Iubeşte Inteligent! Întâlnire la centrul Alter Ego despre prevenirea violenţei sexuale

Campania ,,Iubeşte Inteligent”, iniţiată de Poliţie în parteneriat cu 14 instituţii publice şi ONG-uri , este îndreptată în această perioadă spre categorii vulnerabile, între care beneficiari ai unor servicii sociale şi tineri instituţionalizaţi. În cadrul întâlnirilor sunt abordate teme legate de sexualitate, mijloace de contracepţie şi de protecţie în faţa bolilor cu transmitere sexuală, susţinute de medici specialişti şi teme privind violenţa sexuală, forme ale acesteia, modalităţi de prevenire şi de raportare a acestor cazuri.

O astfel de activitate a fost organizată vineri, 17 februarie 2017, împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, instituţie parteneră în campanie. Întâlnirea care a avut loc la Centrul Alter Ego din cartierul Solidarităţii, sub coordonarea doamnei Raluca Rebic, psihologul centrului şi a fost susţinută de inspector principal Hrihorişan Felicia din partea Poliţiei şi dr. Szatmari Anamaria, reprezentanta Spitalului Judeţean Satu Mare, medic specialist în cadrul Cabinetului de Planificare Familială.

16780661_1427146517318206_134147413_n

Cei peste 30 de beneficiari ai unor servicii sociale care au asistat la prezentările susţinute de specialişti, au urmărit filme cu caracter educativ şi au avut posibilitatea de a-şi clarifica unele probleme legate de sexualitatea normală, dar şi de acele acte de natură sexuală ce intră sub incidenţa legii. Mesajul central al întâlnirii a fost acela că abuzurile sexuale de orice tip trebuie raportate şi oprite, ruşinea fiind a agresorului şi nu a victimelor.

La finalul întâlnirii au fost distribuite materiale informativ- preventive.