Cazul ”bătăii” de la Carei. IJP susține că bărbatul a atentat la siguranța polițiștilor

Cazul ”bătăii” de la Carei. IJP susține că bărbatul a atentat la siguranța polițiștilor

Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a remis primele date publice referitoare la presupusul caz de violență împotriva lui Mircea Ardelean, care se află în acest moment internat la Spitalul Județean Satu Mare, cu diagnosticul de ruptură de vezică urinară.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare, Răducu Silaghi, a spus că polițiștii în cauză au declarat că bărbatul ar fi pus viața polițiștilor în pericol, trăgând de volan în momentul în care se afla în autospeciala Poliției. Motiv pentru care a fost încătușat. Deocamdată, s-a lăsat să se înțeleagă că nu ar exista informații că Mircea Ardelean ar fi fost agresat de polițiști.

Cu toate acestea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, potrivit prevederilor legale, cu privire la aceste presupuse fapte, urmând să se stabilească dacă există sau nu elementele constitutive ale vreunei presupuse infracțiuni comise de polițiști.

”Colegii mei au oprit pe raza localității Ghilvaci un bărbat de 53 de ani, care emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest și s-a constatat că avea o cocnentrație alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceste condiții, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Carei pentru recoltarea de probe biologice pentru a stabili cu exactitate alcoolemia. Ceea ce pot să vă spun este că pe tot parcursul drumului domnul respectiv a fost foarte reclacitrant. A stat un coleg de-al meu în spate cu el. La un moment dat a sărit printre scaunele din față și a reușit să prindă volanul mașinii Poliției, moment în care colegii mei au tras pe dreapta și l-au încătușat”, a spus Răducu Silaghi la Informația TV.

Răducu Silaghi a declarat că deocamdată nu se pot face publice mai multe informații.

Un aspect foarte important este că polițista în cauză nu are antecedente de asemenea natură, având o vechime în muncă de circa zece ani.