Coșmarul șmecherilor! Primăria Satu Mare va ridica mașinile parcate ilegal

Coșmarul șmecherilor! Primăria Satu Mare va ridica mașinile parcate ilegal

Surse din cadrul Primăriei Satu Mare au confirmat pentru PresaSM.ro că s-a convenit cu cei de la Administrația Domeniului Public ca să se pună în aplicare noile prevederi potrivit cărora mașinile parcate ilegal vor fi ridicate.

De altfel, în proiectul de buget pentru acest an a fost cuprins și achiziționarea unui utilaj în acest sens, suma alocată fiind de 160.000 de lei.

Astfel, mașinile parcate necorespunzător vor putea fi ridicate în viitorul apropiat. Și asta după adoptarea Hotărârii Guvernului cu numărul 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Una dintre cele mai importante modificări care au fost aduse Codului Rutier o reprezintă ridicarea autovehiculelor.

Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune în următoarele situaţii:

a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a stationării;

c) pe drumurile publice cu o lățime mai mica de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;

e) în pante și în rampe;

f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioada decât cea permisa, sau indicatorul cu semnificația „Zona de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.

Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.

Mai exact, la propunerea primarului, cu aprobarea Consiliului Local Satu Mare. Legislația există, mai trebuie doar voință și la nivel local.