Cum își controlează tășnădenii aleșii locali. Metodă revoluționară de monitorizare

Cum își controlează tășnădenii aleșii locali. Metodă revoluționară de monitorizare

Tășnădeanul Cristian Irimuș a reușit să convingă conducerea Primăriei și pe reprezentanții Consiliului Local să fie de acord cu o propunere destul de inedită: transmiterea ședințelor Consiliului Local în timp real pe Facebook. Astfel, activitatea aleșilor locali poate fi urmărită de către orice tășnădean, oriunde s-ar afla.

”Sala ședințelor de Consiliu Local e aproape gata de transmisia live pe grupul “Orașul Tășnad”. Prin acest mijloc dorim să ne asigurăm că aleșii noștri aplică principiul transparenței în actul decizional, astfel încât orice tășnădean, oriunde s-ar afla, să poată să știe ce se votează și cum îi vor afecta viața măsurile adoptate de consilierii locali”, a spus Cristian Irimuș, un activist tășnădean pentru drepturile cetățenilor.


De numele lui Cristian Irimuș se leagă o altă reușită a societății civile. Cristian Irimuș l-a convins pe primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, să vină în fața cetățenilor, în repetate rânduri, via Facebook. Aici, Grieb Csaba Francisc a interacționat cu tășnădenii, care au avut posibilitatea să afle răspunsuri la problemele lor în timp real.

Cristian Irimuș – omul de care se leagă renașterea spiritului civic în Tășnad – este un tânăr nevoit să plece la muncă în Marea Britanie. Cu toate că a cunoscut succesul profesional și financiar în Regatul Unit, acesta nu a încetat să lupte pentru dezvoltarea orașului natal.

Și o face deja de mai bine de un an cu rezultate extrem de vizibile. De la acțiuni civice cu participare importantă și până la apropierea aleșilor locali de cetățeni, toate sunt opera lui Cristian Irimuș și a grupului ”Orașul Tășnad”, care însumează deja mii de membri.