Cum vă țepuiesc magazinele din Satu Mare. ”Reduceri” la suprapreț

Cum vă țepuiesc magazinele din Satu Mare. ”Reduceri” la suprapreț

Ofertele care promit scăderi de preţuri de până la 70% pot fi uneori adevărate “ţepe”. Unii comercianţi majorează preţurile cu puţin timp înainte să înceapă “marea promoţie”.

Sătmărenii amatori de chilipiruri pot rămâne cu adevărate găuri în buget dacă pică în plasa comercianţilor care doar mimează ofertele promoţionale. Magazinele de haine şi de încălţăminte sunt cele care apelează des la astfel de metode.

Astfel, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare a efectuat acțiuni de control privind respectarea reglementărilor legale la produsele supuse operatiunilor de soldare, lichidare, promoționale, fiind verificați 24 de operatori economici.

Printre deficiențele constatate la capitolul vânzări promoționale, reduceri de prețuri se numără: lipsa informării privind datele de debut ale vânzăriilor promoționale, lipsa informării privind faptul că ofertele sunt valabile numai în limita stocului, lipsa afișării prețurilor vechi, respectiv lipsa afișării prețurilor noi, fiind afișate numai procentele de reducere.

Pentru deficiențele constatate s-au aplicat sancțiuni contravenționale cu avertisment și amenzi, în valoare de 45.200 lei, fiind dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.