De unde vin banii pentru al treilea pod. Varianta Primăriei Satu Mare

De unde vin banii pentru al treilea pod. Varianta Primăriei Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a efectuat recent o vizită la București, acolo unde s-a întâlnit cu oficialii din cadrul Ministerului Dezvoltării. Edilul șef sătmărean a precizat că s-a întocmit o notă de fundamentare pentru includerea finanțării proiectului celui de-al treilea pod în bugetul pentru anul 2017.

Mai exact, finanțarea celui de-al treilea pod va urma să fie asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Un răspuns concret ar urma să fie dat în următoarele zile, dar primarul Kereskenyi este optimist.

De altfel, specialiștii unei firme cotractate de către Primăria Satu Mare au demarat în 14 februarie o serie de măsurători în vederea elaborării studiului geotehnic.

Până în acest moment, Primăria Satu Mare a prevăzut în proiectul de buget pentru anul 2017 suma de 885.000 lei, iar pentru exproprieri 1,15 milioane de lei.

De asemenea, Primăria municipiului Satu Mare a reușit într-un final să semneze anul trecut contractul pentru realizarea proiectului tehnic la cel de-al treilea pod peste râul Someş. Firma NV Construct din Cluj va avea la dispoziție 6 luni să întocmească proiectul tehnic pentru suma de 742.000 lei.

Guvernul României a decis în luna iulie a anului trecut, printr-o Hotărâre, suplimentarea bugetului local al Municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei. Fondurile sunt destinate realizării Proiectului Tehnic.

Cel de-al treilea pod va lega Drumul Botizului de Cartierul Micro 17, și va tranzita Someșul în zona ștrandului.