Demers oficial. Stadionul Olimpia se va numi ”Daniel Prodan”

Demers oficial. Stadionul Olimpia se va numi ”Daniel Prodan”

Grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Satu Mare a făcut primul pas concret în memoria celui care a fost marele fotbalist român Daniel Prodan.

”Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Stadionului „Olimpia”, situat în municipiul Satu Mare str.Arenei, în Stadion “Olimpia – Daniel Prodan”, este titlul inițiativei celor de la PSD.

Olimpia Satu Mare își joacă meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Olimpia. Capacitatea sa este 18.000 de locuri și este administrat de municipalitatea orașului Satu Mare. Stadionul a fost inaugurat în anul 1942, după o construcție de 6 ani. Olimpia joacă în continuare pe acest stadion, de la deschidere și până în prezent.

Demersul se pare că nu se bucură de susținerea unei părți a consilierilor UDMR. Ajunge să amintim despre poziția consilierului județean UDMR Kereskenyi Sandor, care a avut o poziție cel puțin neinspirată la adresa memoriei celui care a fost marele fotbalist Daniel Prodan.

”Ovidiu Ioanițoaia care totuși este un expert în materie, a scris foate clar că era de tipul lui Gennaro Gattuso, deci un fotbalist care, cum să zic, a jucat cum a putut. În ceea ce privește capacitățile sale morale și intelectuale, despre asta am putea vorbi foarte mult. Nu cred că ar trebui să inițiem totuși, să cădem în această greșeală oarecum ridicolă, dacă nu impardonabilă, să inițiem un cult unui nepotrivit”, a declarat Kereskenyi Sandor, în urmă cu trei luni.

Kereskenyi Sandor este fost senator al României și tatăl primarului municipiului Satu Mare Kereskenyi Gabor. Totuși, se pare că primarul Kereskenyi Gabor gândește diametral opus. Cel puțin, Kereskenyi Gabor s-a arătat un fan al lui Daniel Prodan.

”Dispariția lui Didi Prodan a îndoliat un oraș întreg, pentru că Satu Mare a fost întotdeauna casa sa. Didi Prodan este un mare campion (și nu în ultimul rând cetățean de onoare al orașului), pe care l-am pierdut prea repede, dar de care merită să ne amintim mereu. Îi vom fi veșnic recunoscători pentru nopțile minunate din 1994, când sătmărenii îi scandau numele pe străzile orașului, fericiți că Tătuca din Satu Mare a fost mai bun decât Asprilla, Batistuta sau Balbo”, a fost mesajul public al primarului Kereskenyi.