Detalii dramatice. Inginerul accidentat la Draxlmaier, în moarte cerebrală

Detalii dramatice. Inginerul accidentat la Draxlmaier, în moarte cerebrală

Un inginer este în moarte cerebrală, după ce a suferit un accident foarte grav la Draxlmaier, în municipiul Satu Mare. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care ar fi căzut de la o înălțime de opt metri.

Totul s-a întâmplat în Hala nr. 1 a fabricii din municipiul Satu Mare. Bărbatul a căzut direct în cap. La fața locului ar fi fost solicitată o ambulanță, care l-a transportat pe bărbat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare.

Surse avizate au declarat pentru PresaSM.ro că inginerul ar fi lucrat la înălțime, unde ar fi tras niște cabluri pentru sistemul informatic al fabricii. Oamenii povestesc detalii dramatice de la fața locului. Colegul victimei, aflat și el la înălțime, a intrat într-un șoc sever. Acesta nu a mai putut fi dat jos, decât după ce a intervenit medicul și i-a administrat un calmant, apoi a fost coborât de specialiștii în protecție civilă.

Surse medicale au declarat pentru PresaSM.ro că victima a suferit răni extrem de grave la nivelul creierului. De altfel, din cauza acestor leziuni bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, dar a fost resuscitat cu succes la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, după care a fost transportat cu Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă la Spitalul Județean Baia Mare – Secția neurochirurgie – chiar de către coordonatorul UPU, dr. Adriana Moldovan.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție au deschis deja un dosar penal pentru nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Bărbatul este căsătorit și are mai mulți copii. Conducerea Draxlmaier, prin directorul Sorin Ghiță, regretă acest incindet.

“Ne pare rău pentru cele întâmplate și îi oferim colegului nostru, precum și familiei acestuia, tot sprijinul de care au nevoie”, a declarat Sorin Ghiță.

Conform acelorași surse, mediul de desfăşurare a activităţii din cadrul DRM este conform cu legislaţia în vigoare şi cu normele de securitate și sănătate în muncă. ”Instructajul periodic al angajaților se face conform prevederilor legii nr. 319/2006 și normei metodologice de aplicare a legii, hotărârea de guvern 1425/2006”, mai susține sursa citată.