Detaliile accidentului de tren de la Botiz. Ce spun anchetatorii (FOTO&VIDEO)

Detaliile accidentului de tren de la Botiz. Ce spun anchetatorii (FOTO&VIDEO)

Un accident deosebit de violent a avut loc marți, 7.02.2017, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Botiz. Polițiștii au stabilit vinovații.

Concret, în data de 07.02.2017, în jurul orei 22:30, un conducător auto, de 37 de ani, din județul Neamț, aflat la volanul unui ansamblu de vehicule cap tractor și semiremorcă, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără bariere de pe strada Șirul Mare, din localitatea Botiz, județul Satu Mare, nu a oprit să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul regio care circula pe ruta Halmeu – Satu Mare.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a unui bărbat de 34 de ani, pasager în tren. Întrucât trenul a deraiat, traficul rutier a fost blocat pe durata a aproximativ trei ore, astfel că a fost deviat și s-a desfășurat pe rute alternative.

Conducătorul auto și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ambilor li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării eventualei alcoolemii, iar pe numele conducătorului auto a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.