Fostul director economic de la Spitalul Județean și Aeroport, trimis în judecată

Fostul director economic de la Spitalul Județean și Aeroport, trimis în judecată

Fostul director economic al Spitalului Județean Satu Mare și al Aeroportului Satu Mare, Mircea Nicolae Pal, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare pentru complicitate la evaziune fiscală.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ciocan Vasile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, Finta Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală şi Pal Nicolae Mircea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de
complicitate la evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Ciocan Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC. Civic Impex SRL Certeze, jud. Satu Mare, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada aprilie 2010 – iulie 2012, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unui număr de 31 facturi fiscale, provenind de la un număr de 3 societăţi comerciale din care una „fantomă”, în valoare totală de 6.608.686 lei, reprezentând contravaloarea unor prestări servicii fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 2.180.141 lei ( 855.724 lei impozit pe profit şi 1.324.417 lei – TVA ).

Inculpatul Finta Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC.Non Mary Impex SRL. Satu Mare, în perioada aprilie-noiembrie 2010, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 6 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Mircea Nicolae Pal

Mircea Nicolae Pal

Inculpatul Pal Nicolae Mircea – administrator de drept şi de fapt la SC. Prodax SRL. Satu Mare, în perioada februarie-noiembrie 2011, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 10 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

prodax

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare. La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Mircea Pal a fost contactat de redacția PresaSM.ro, dar acesta nu a comentat în niciun fel informația.