FOTO. Ce tupeu! Ce au făcut doi sătmăreni în Vama Urziceni

FOTO. Ce tupeu! Ce au făcut doi sătmăreni în Vama Urziceni

Doi sătmăreni s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni cu un tupeu rar întâlnit. În timp ce unii contrabandiști ascund țigări în tot felul de locuri, care mai de care mai ascunse, cei doi sătmăreni le-au pus pe…bancheta din spate.

Astfel, sâmbătă, 18 februarie a.c., în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a intra în țară Tiberiu V., în vârstă de 49 de ani, din județul Satu Mare, la volanul unui autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat România. Împreună cu el, în autoturism, călătorea și Alexandru T., 49 de ani, tot din județul Satu Mare.

tutun frontiera

La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului, într-o cutie de carton, 32 pungi cu tutun, fiecare în greutate de 110 g, pentru care cei doi au prezentat bonuri fiscale.

Din cantitatea totală de tutun, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării 14 pungi, în greutate de 1,54 kg de tutun pentru fumat (în valoare de 537 de lei), care aparţineau celor doi cetăţeni români.

tutun frontiera

Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercilizarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste 1 kg de tutun de fumat.