FOTODOCUMENTE. Planurile super fabricii de la Medieșu Aurit, cu sute de locuri de muncă

FOTODOCUMENTE. Planurile super fabricii de la Medieșu Aurit, cu sute de locuri de muncă

O delegație a comunei Medieșu Aurit, împreună cu primarul Radu Iancu, respectiv reprezentanți ai Consiliului Județean, în frunte cu vicepreședintele Ioan Rus, au efectuat o vizită la Universal Alloy Corporation din Dumbrăvița, județul Maramureș.

Consorțiul Montana prin Alu Menziken va dezvolta o noua locație de extrudare la Medieșu Aurit. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Rus, s-au finalizat și ultimele achiziții de teren, iar documentația este în faza de aviz de mediu.

fabrica macheta02

Investiția va fi în prima etapă de circa 50 de milioane de euro și se intenționează angajarea în etape a circa 600 de persoane.

fabrica medies

Investitorul și autoritățile din județul Satu Mare au discutat pe marginea intenției de construire a unei legături peste râul Someș. Este vorba despre un pod ușor în constucție metalică, cu intenția depunerii la finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și a unui campus școlar, centru de pregătire incluzând și viitoarele clase de școală profesională, primarul Medieșului Aurit, Radu Iancu, finalizând deja discuțiile cu Inspectoratul Județean Școlar.
fabrica macheta03