FOTOGALERIE. Concurs de tăiat porci în județ. Cele mai tari preparate și cei mai buni bucătari

FOTOGALERIE. Concurs de tăiat porci în județ. Cele mai tari preparate și cei mai buni bucătari

Zeci de echipe de bucătari din România și Ungaria s-au întrecut cu ocazia celei de-a VII-a ediții a tradiționalului concurs de tăiat porci, organizat de UDMR Satu Mare. Ediția din acest an a fost găzduită de Orașul Nou, și s-a bucurat de o prezență mare.

Bucătari reprezentând 38 de echipe au pregătit cârnaţi, caltaboşi, toroș, jumări sau fripturi. De dragul diversității, organizatorii au mai multe secțiuni: cel mai bun toroș, cel mai bun sângerete, cel mai bun caltaboş, cel mai bun cârnat, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin, cel mai lung caltaboş şi/sau cârnat.

Președintele Organizației Județene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, a spus că acest concurs a devenit deja tradiție. Iar cel mai bun exemplu îl constituie faptul că la prima ediție au participat 21 de echipe, iar la ediția din acest an numărul echipelor participante s-a dublat.

“Nu este un concurs în sensul clasic al cuvântului, este practic prezentarea obiceiurilor tradiționale legate de pomana porcului și e un team building autentic, deschis pentru toată lumea”, a spus președintele UDMR Satu Mare și președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Un juriu de specialitate a evaluat fiecare stand în parte, fiecare preparat înscris în concurs. La fel ca și în fiecare an, premiile constau în sculpturi în lemn executate la fața locului de artiști.