FOTOGALERIE. Pasiunile ”nebune” ale unor sătmăreni. Cresc plante carnivore și scorpioni

FOTOGALERIE. Pasiunile ”nebune” ale unor sătmăreni. Cresc plante carnivore și scorpioni

Sătmăreanul Adrian Danciu, în vârstă de 27 de ani, are în plan amenajarea unei grădini botanice cu plante carnivore, chiar în curtea casei sale din comuna Pișcolt. Care ar putea găzdui cu ușurință chiar și orele de botanică ale elevilor din comună.

Așa se face că în doi ani a ajuns de la patru plante carnivore la peste 170 de exemplare. Le-a pus pe toate în sera de numai patru metri lungime pe care a construit-o acasă, în comuna Pișcolț.

“Planta mea favorită se numește Bloody Mary. Este o plantă carnivoră nepentis, plantă carnivoră cu ulcioare. Am primit-o de la un prieten din Timișoara. Acesta este încă un puiuț, după cum vedeți este mic și este de culoare roșie”, a spus Adrian Danciu.

adrian danciu02

Multe dintre plantele sunt cumpărate din străinătate. Plante carnivore se găsesc și la noi în țară, în special în unele zone montane dar și în cele mlăștinoase. Prea puțini le și cunosc.

Dar cei care vor să afle ma multe o pot face pe situl deschis de Adrian Danciu. Este vorba despre un blog cu detalii foarte importante pentru pasionați. Click aici plantecarnivoreromaniablog.wordpress.com

adrian danciu01

Alți sătmăreni ajung să vândă lucruri sau animale care depășesc orice imaginație. De exemplu, un sătmărean crește și vinde nici mai mult nici mai puțin decât…Scorpioni. Prețul este în medie de 300 de lei.
”Vând scorpioni. Mascul – 200 lei. Femelă gestantă – 300 lei. Preț pereche – 450 lei”, se arată în anunțul postat de sătmărean. 
Mai mulți curioși l-au întrebat pe acesta ce mănâncă scorpionul sau dacă este letal.
scorpion
”E un animal care trăiește 15 ani… E letal pentru animale până în 1 kg… pentru om nu e..e dureros și atât. Se hrănesc cu viermi sau gândaci… îți pot asigura și hrană”, le-a răspuns sătmăreanul.
Sătmăreanul a ținut să precizeze că această categorie de animale nevertebrate nu reprezintă un pericol pentru om. Concret, acești scorpioni au potența veninului 1/5, la fel ca și o albină. Puterea veninului este capabilă să omoare doar un șoarece, eventual un șobolan.