Hingherii, acuzați că ”fură” câini din Bihor și îi ”facturează” în Satu Mare (FOTO)

Hingherii, acuzați că ”fură” câini din Bihor și îi ”facturează” în Satu Mare (FOTO)

Scandal monstru în județul Bihor, după ce presupuși angajați ai unei firme de ecarisaj din județul Satu Mare ar fi fost prinși în timp ce ridicau câini de pe raza localității bihorene Aleșd.

Mai mulți oameni, supărați foc, s-au postat în fața mașinii și i-au forțat pe hingheri să elibereze patrupedele, după care animalele au fost transportate la un adăpost special.

Oamenii acuză chiar maltratarea animalelor, în special modul considerat brutal de prindere.

”Vreau să vă împărtășesc ziua de azi! Am preluat 5 căței opriti din duba hinghierilor, din Satu Mare, care nu trebuie să vă explic unde ajungeau! Acești căței au fost opriti în ultimul moment de a dispărea fără urmă, li pe această cale aș vrea să mulțumesc echipei de îngeri din Aleșd, care au sărit în fața dubei și au oprit mașina! Toți cățeii au fost castrați, cipați, vaccinați (…) Cățeii sunt bine, dar cu traume mari provocate de capturarea dură a hinghierilor”, susțin reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor din Oradea.

caini capturati

Surse avizate din cadrul administrației locale din județul Satu Mare au declarat pentru PresaSM.ro că există o serie de măsuri de siguranță cu privire la eventualitatea în care o firmă de ecarisaj ar factura servicii care ar fi ”prestate” în alte județe. Concret, câinii care au fost capturați în alte județe, dar facturați în județul Satu Mare.

”Facturarea se face către primărie în funcție de intrări la firmă, și acolo trebuie să există dovada că cineva a solicitat prinderea câinilor”, a declarat sursa PresaSM.ro.

Motivele pentru care hingherii din Satu Mare operează în alte județe ridică semne mari de întrebare. Dacă ar fi avut contract cu Primăria Aleșd, de ce au eliberat câinii și nu au făcut dovada faptului că acționează legal?! 

caini capturati