FOTO&VIDEO. Incendiu în județ. Un copil, de doar un an, a murit carbonizat

FOTO&VIDEO. Incendiu în județ. Un copil, de doar un an, a murit carbonizat

Un incendiu puternic a izbucnit la o casă din localitatea Pomi, județul Satu Mare. Totul s-a întâmplat azi, în jurul orei 10.00, la un imobil de lângă cimitirul din localitate.

În primă fază au intervenit persoanele din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, după care intervenția a fost preluată de către specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare, care a deplasat la fața locului două autospeciale de stingere cu apă și spumă, respectiv o ambulanță SMURD.

incendiu satu mare

Pompierii au intrat în locuință pentru a vedea dacă sunt victime, având informații că o persoană ar fi rămas captivă în interior. Se pare că un copil, în vârstă de doar un an, a murit ars de viu. Pompierii au găsit doar cadavrul carbonizat al micuțului. Informația a fost confirmată pentru PresaSM.ro de surse judiciare.

Conform acelorași surse, tavanul casei ar fi cedat, iar copilul nu a mai putut fi scos de sub dărâmături. O echipă a Inspectoratului Județean de Poliție a început o anchetă penală în acest caz.

Corpul micuțului va fi depus la Prosectura Spitalului Județean în vederea efectuării autopsiei.

incendiu satu mare

Ce spun Pompierii: ”În data de 13.02.2017, la ora 10,35 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”al Judeţului Satu Mare a fost anunțat de producerea unui incendiu la o casă situată pe raza localității Pomi, existând probabilitatea ca în interiorul locuinței să se afle o persoană surprinsă de incendiu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD cu medic. La momentul sosirii la adresa menționată, incendiul se manifesta la acoperiș și două camere. Concomitent cu stingerea incendiului, un echipaj a început căutarea posibilelor victime, descoperind, din nefericire, trupul carbonizat al unei fetițe în vârstă de un an. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul cazut pe materialele combustibile aflate în apropierea sobei folosită pentru încălzire. Până la sosirea serviciilor profesioniste, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pomi a încercat localizarea incendiului, reușind să oprească propagarea acestuia la una din fațadele imobilului”.