Incredibil! Un general irakian, prins cu migranți în județul Satu Mare

Incredibil! Un general irakian, prins cu migranți în județul Satu Mare

Un general irakian și-a abandonat profesia și s-a reprofilat. Nu a abandonat întru totul tacticile militare, ci le-a folosit încercând să fugă în Austria, via România. Spre ghinionul său, generalul a fost prins de către polițiștii de frontieră sătmăreni.

”Trei bărbaţi au fost reţinuţi în cursul zilei de marţi, 6 februarie în imediata apropiere a liniei de frontieră. În jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Generalul irakian le-ar fi spus polițiștilor de frontieră că intenționa să ajungă în Austria. Bărbatul a fost arestat, dar cere acum azil politic în România.