INFOGRAFIC. Profilul infractorului din Satu Mare. De cine trebuie să vă feriți

INFOGRAFIC. Profilul infractorului din Satu Mare. De cine trebuie să vă feriți

În baza anchetelor desfăşurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție și de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a reieșit un profil al infractorului sătmărean.

Astfel, din totalul persoanelor cercetate, cei mai mulţi sunt bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 ani, domiciliaţi în mediul urban, fără ocupaţie, şi cu studii gimnaziale.

image

Datele statistice relevă faptul că noua generație de procurori din județul Satu Mare este pusă pe fapte mari. Cu toate că personalul este insuficient, numărul cauzelor soluționate aproape că s-a dublat. Fapt și mai important de luat în considerare, numărul dosarelor restituite de instanțele de judecată tinde spre zero.

Concret, în cursul anului 2016 numărul persoanelor trimise în judecată în anul 2016 a înregistrat o creștere de 74,25% față de anul 2015, respectiv cu 49% față de anul 2014.

”Consider că acest aspect prezintă un punct forte al acestei unități de parchet și relevă implicarea sistematică a procurorilor în activitatea de urmărire penală, precum și capacitatea profesională a acestora de a gestiona cauzele aflate în anchetă proprie”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Elena Ioana Bălaj Chendereș.