INFOGRAFIC. TOPUL procesomanilor din județul Satu Mare

INFOGRAFIC. TOPUL procesomanilor din județul Satu Mare

Unii locuitori ai județului Satu Mare se dovedesc a fi mai procesomani decât alții. Mai exact, apelează mult mai des la Justiție, decât să apeleze la o mediere de altă natură.

Așa se face că cele mai multe procese se înregistrează în zona municipiului Satu Mare, urmat de Carei și Negrești-Oaș. Datele au fost prezentate astăzi de către conducerea Tribunalului Satu Mare, prin președintele Nilda Preda Târnoveanu și purtătorul de cuvânt Remus Nemeș.

infografic procesomani

Potrivit acelorași surse, în anul 2016, volumul de activitate al instanţelor a crescut faţă de anul 2015 cu 5.043 dosare, fiind totuşi mai mic faţă de anii 2014 şi 2013.

Durata medie de soluţionare a cauzelor civile a fost de 6 luni, iar durata medie de soluţionare a cauzelor penale a fost de 2,7 luni, înregistrându-se o scădere a duratei medii de soluţionare în ambele materii, de la 8,85 luni în cauzele civile, respectiv de la 4,23 luni în cauzele penale.

tribunal satu mare

Relevant pentru activitatea instanţelor este faptul că stocul de dosare şi-a păstrat linia descendentă.

  • Judecătoria Satu Mare a înregistrat un grad general de eficientă „Foarte eficient”, gradul de eficienţă crescând faţă de anul anterior de la „Eficient” la „Foarte eficient”
  • Judecătoria Carei a înregistrat un grad general de eficientă „Foarte eficient”, acelaşi nivel atins şi în anul 2015
  • Judecătoria Negreşti Oaş a înregistrat un grad general de eficientă „Eficient”, acelaşi nivel atins şi în anul 2015