FOTO. Mall-urile ratate ale Sătmarului! Proiectele de 120 de milioane de euro

FOTO. Mall-urile ratate ale Sătmarului! Proiectele de 120 de milioane de euro

Se tot vobește în aceste zile despre Shoppin City-ul (cunoscut ca și Mega Mall) dezvoltat de cei de la New Europe Property Investments (NEPI), dar au fost înainte alte două proiecte similare, care au eșuat pe parcurs.

Este vorba despre proiectele centrelor comerciale Atrim și Armonia, dar care s-au stins pe parcurs. Și asta pentru că nu a mai fost cine să investească în ele, în plină criză financiară.

Armonia – 50 de milioane de euro

De exemplu, în proiectul Armonia urma să fie pompați nu mai puțin de 50 de milioane de euro de către dezvoltatorului Red Project Seven. Problemele au început în 2011, când a fost nevoit să închidă centrul comercial Armonia Brăila, din cauza pierderilor financiare. Iar de aici, firma a ajuns în insolvență, iar proiectul de la Satu Mare a rămas un vis. În loc de un super centru comercial acum a rămas un teren viran.

Așa ar fi trebuit să arate Armonia Satu Mare

Așa ar fi trebuit să arate Armonia Satu Mare

Atrium Center – 70 de milioane de euro

Un alt proiect rămas la stadiul de intenție a fost Atrium Center. Acesta era localizat la intersecția Bulevardului Henri Coandă cu strada Corvinilor. Mai exact, pe locul fostei fabrici Ergolemn. Cu o valoare estimată de 70 de milioane de euro, construcția trebuia să înceapă în 2009. Acum proiectul a rămas prin arhivele dezvoltatorilor imobiliari. Și asta pentru că celebra criză financiară din 2009 a secat conturile dezvoltatorului imobiliar.

Așa ar fi arătat Atrium Center la Satu Mare

Așa ar fi arătat Atrium Center la Satu Mare