O femeie a leșinat, așteptând după medic. Angajații spitalului au ridicat din umeri (FOTO&VIDEO)

O femeie a leșinat, așteptând după medic. Angajații spitalului au ridicat din umeri (FOTO&VIDEO)

O bătrânică a mers la Spitalul Județean Satu Mare (Spitalul Vechi, în Piața Eroii Revoluției) să se interneze. Mai exact, la Secția Interne. Femeia a așteptat liniștită pe banchetă, cu bagajele pregătite, doar că nimeni nu a venit să o întrebe de sănătate.

Cu multă răbdare, femeia a continuat să aștepte. Doar că, la un moment dat, aceasta a cedat. Și-a pierdut cunoștința, iar mai multe persoane din jur au început să se alarmeze și să caute un cadru medical. Doar că, surpriză… Primele angajate ale Spitalului Județean s-au scuzat, declarând că ele nu știu ce să facă.

”Au venit 3 infirmiere/asistente și m-au întrebat ele ce să facă, n-au ce să facă”, a spus unul dintre martorii evenimentului.

spitalul judetean satu mare01

Oamenii au continuat să solicite de urgență ajutor. O asistentă a venit și a plecat. O singură asistentă mai inimoasă a sărit în ajutorul femeii.

”Am mai tot bătut până când a venit o asistentă, a venit s-a uitat la ea și s-a dus și aia. Și după aia iară batem la ușă până a venit o altă asistentă care s-a implicat și a ajutat”, spune martorul.

Împreună cu mai mulți sătmăreni, au pus victima într-un scaun cu rotile. În tot acest timp, mai mulți angajați stăteau pe telefon, potrivit aceleiași surse.

”3 bărbați stau pe telefon și se joacă pe telefon, în loc să împartă mâncarea sau să facă ceva. Și nici nu au venit să ne ajute cu bătrânica aia”, mai spune sursa PresaSM.ro

Într-un final, personalul medical a solicitat intervenția unui echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, care a dus victima la Unitatea de Primire Urgențe.

Surse medicale au declarat pentru PresaSM.ro că femeia ar fi primit îngriji medicale și că, ulterior, femeia a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primire Urgențe, unde ar fi fost stabilizată după ce a avut o tensiune de 180/100, ar fi ajuns apoi la Secția neurologie, de unde ar fi fost externată cu o tensiune de 120/80.

Aceleași surse medicale susțin că în condițiile oferite de Spitalul Județean (precare pe alocuri) actul medical ar putea fi considerat unul foarte bun. Aceleași surse mai fac apel la înțelegerea pacienților. Și asta din cauza lipsei de personal, dar și al altor neajunsuri.

În orice caz, varianta martorilor și varianta medicilor nu se pot tocmai armoniza.