O gașcă de femei a dat spargeri după spargeri în județ

O gașcă de femei a dat spargeri după spargeri în județ

Două femei din Baia Mare, bănuite de comiterea unor furturi din locuințe pe raza orașului Negrești Oaș, au fost reţinute ieri pentru 24 de ore, de către poliţiştii negreșteni.

Concret, la data de 09 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Negrești Oaș au identificat două femei, de 38 și 39 de ani, din Baia Mare, județul Maramureș, bănuite de comiterea unui furt din locuință.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 09.02.2017 cele două femei ar fi pătruns într-un imobil din localitate, de unde, profitând de ușa închisă dar neasigurată, au sustras banii aflați în buzunarul unei haine, fiind surprinse pe proprietar în momentul în care părăseau curtea imobilului.

În urma administrării probatoriului, cele în cauză, au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând a fi prezentate magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

De la acestea a fost recuperată suma sustrasă, respectiv 2.200 euro, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Din câte se pare, există informații că acestea ar fi putut comite mai multe furturi rămase, până acum, cu autor necunoscut.