Poliția în acțiune. Permisul de conducere e pentru ”naivi” în județul Satu Mare

Poliția în acțiune. Permisul de conducere e pentru ”naivi” în județul Satu Mare

Pentru unii indivizi obligativitatea deținerii unui permis de conducere este un detaliu fără importanță. Nici măcar faptul că documentul a fost anulat nu constituie o problemă. Dacă consumă, pe deasupra, băuturi alcoolice, cu atât mai bine. Dar polițiștii nu sunt de acord cu această optică, motiv pentru care au acționat.

Mai exact, la data de 24.02.2017, ora 10.00, polițiștii rutieri negreșteni au identificat în trafic în comuna Certeze un bărbat, de 59 ani, domiciliat în Satu Mare, care a condus pe D.N. 19 un autoturism deși avea permisul de conducere anulat încă din 2010. Verificările extinse au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de o femeie de 53 de ani din Certeze, deși aceasta cunoștea că bărbatul nu posedă permis de conducere. Ambii sunt cercetați acum penal, unul pentru conducerea unui autovehicul cu permisul anulat și altul pentru încredințarea unui autovehicul spre a fi condus unei persoane care nu poseda permis de conducere.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au identificat vineri, 24.02.2016 în localitatea Botiz, un tânăr de  20 ani, din Batarci, care a condus un autoturism pe DN 19, deși nu deținea permis de conducere și anterior urcării la volan consumase băuturi alcoolice. Aparatul etilotest a indicat pentru acesta o valoare a concentrației alcoolice de 0,55 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără pemis și sub influența alcoolului.