Primar din județ, condamnat la închisoare. Și-a angajat familia în primărie

Primar din județ, condamnat la închisoare. Și-a angajat familia în primărie

Fostul primar al comunei Păulești, Nagy Iosif, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Satu Mare la șase luni de închisoare cu suspendare. Acesta a ajuns în fața magistraților în cursul lunii octombrie a anului trecut, fiind acuzat de procurori că și-ar fi angajat mai mulți membrii ai familiei sale pe anumite posturi în cadrul unor servicii din cadrul Primăriei Păulești.

Primarul a scăpat destul de ușor, judecătorii ținând seama și de vârsta destul de înaintată a fostului edil șef. Totuși, Nagy Iosif poate ataca decizia judecătorilor la Tribunalul Satu Mare.

”(…) În baza art. 253 ind. 1 alin. 1 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe inculpatul NAGY IOSIF, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, la pedeapsa de: – 6 luni închisoare. În baza art. 253 ind. 1 alin. 1 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe inculpatul, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, la o pedeapsa de: – 6 luni închisoare. (…) Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata prevăzută de art. 82 cod penal de la 1969, respectiv 2 ani şi 6 luni, termen de încercare”, se arată în decizia judecătorilor sătmăreni.