Razii de amploare. Șoferi prinși băuți la volan pe străzile Sătmarului

Razii de amploare. Șoferi prinși băuți la volan pe străzile Sătmarului

Pe parcursul întregului sfârșit de săptămână, echipaje de poliție rutieră au monitorizat și supravegheat traficul rutier pe principalele artere de circulație din județ, urmărind în baza unui plan de acțiune național, combaterea consumului de alcool la volan.

În urma controalelor efectuate pe acest segment, nu mai puțin de 11 conducători auto au fost prinși conducând autovehicule, deși anterior consumase băuturi alcoolice. Patru dintre aceștia s-au ales cu dosare penale, iar pentru alți șapte, pe lângă amenda contravențională aplicată, s-a dispus și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule.

Astfel, în data de 05.03.2017, un bărbat de 38 ani, din Viile Satu Mare, a condus un autoturism pe Podul Decebal din municipiul Satu Mare, având o alcoolemie de 0,58 mg/l în aerul expirat. În data de 04.03.2017, orele 22.50, un bărbat de 34 de ani, din Lazuri, a condus autoturismul pe D.J. 194 din Lazuri, având o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, la ora 23.40, un alt conducător auto de 59 de ani, din Lazuri, a fost surprins conducând un autoturism pe același sector de drum, având o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În data de 05.03.2017, la ora 01.10, un tânăr de 28 de ani,din comuna Agriş, a condus autoturismul proprietate privată în Piaţa Libertăţii din Satu Mare având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.