S-a VOTAT! Stadionul Olimpia Satu Mare se numește ”Daniel Prodan”

S-a VOTAT! Stadionul Olimpia Satu Mare se numește ”Daniel Prodan”

Grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Satu Mare a făcut primul pas concret în memoria celui care a fost marele fotbalist român Daniel Prodan. Aceștian au depus un proiect de hotărâre privind ”schimbarea denumirii Stadionului „Olimpia”, situat în municipiul Satu Mare, strada Arenei, în Stadion „Olimpia – Daniel Prodan”.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de voturi. Una peste alta, un lucru e cert: ”Daniel Prodan” este numele stadionului Olimpia.

Olimpia Satu Mare își joacă meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Olimpia. Capacitatea sa este 18.000 de locuri și este administrat de municipalitatea orașului Satu Mare. Stadionul a fost inaugurat în anul 1942, după o construcție de 6 ani. Olimpia joacă în continuare pe acest stadion, de la deschidere și până în prezent.

Daciel Prodan a devenit Cetăţean de onoare al Municipiului Satu Mare în luna februarie a anului 2015. Daniel Prodan a început să joace fotbal la echipa-fanion a oraşului său natal, Olimpia Satu Mare.

În anul 1991, Prodan şi-a făcut debutul la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, Daniel Prodan a făcut cel mai important pas al carierei sale, prin venirea la Steaua.

Din anul 1993 şi până în 1997, el a evoluat la formaţia militară. A câştigat nu mai puţin de cinci titluri de Campion al României cu Steaua, reuşind să se remarce şi la Echipa Naţională a României, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice în Cehoslovacia