Protest pentru viitoarea generație. Sătmărenii, a cincea zi în stradă

Protest pentru viitoarea generație. Sătmărenii, a cincea zi în stradă

Pentru a cincea zi consecutiv, sătmărenii au protestat în stradă față de OUG 13. La fel ca și în capitală, părinții și-au adus copiii la protest spunând că își doresc ca micuții lor să crească într-o altfel de Românie. 

Pentru a cincea zi consecutiv, sătmărenii au ieșit în stradă, solicitând guvernului să retragă ordonanța de urgență nr.13. La fel cum în capitală, sâmbătă, a avut loc un protest al părinților și la Satu Mare, zeci de adulți și-au adus micuții la protest. Părinții au spus că au ieșit în stradă pentru demnitatea care le-a fost călcată în picioare și pentru a se asigura că țara în care vor trăi micuții lor, va arăta diferit față de România de astăzi.

“Îmi doresc o altfel de țară pentru copilul meu. Și așa învață și el cum trebuie să își apere drepturile,” a spus una dintre mamele prezente împreună cu băițelul la protest.

În jur de 2000 de protestatari s-au adunat la ora 19.00 în Pasajul Corneliu Coposu iar la fel ca și în zilele precedente, sătmărenii au pornit în marș spre sediul PSD unde s-au oprit pentru mai multe minute, pentru a-și striga nemulțumirea față de guvern. Marșul a continuat apoi pe bulevardul I.C. Brătianu unde protestatarii i-au îndeamnat și pe alți sătmăreni să li se alăture în protest.

Pichetarea sediilor partidelor de guvernare a fost un laitmotiv și al protestelor de la Satu Mare, la fel ca și în celelalte mari orașe ale României.

În paralel cu protestele de la Satu Mare, zeci de mii de alți români au manifestat împotriva deciziilor guvernului. Esimările de ora 20.00 vorbeau despre 70.000 de protestatari în capitală și alte câteva zeci de mii în municipiile reședință de județ.


 

Este a cincea zi de proteste la Satu Mare după ce guvernul a anunțat adoptarea și publicarea ordonanțelor de urgență.