Surse: Tensiuni la vârful Spitalului Județean Satu Mare. Nemulțumirile noului manager

Surse: Tensiuni la vârful Spitalului Județean Satu Mare. Nemulțumirile noului manager

Noul manager al Spitalului Județean Satu Mare, Camilio Coste, ar fi nemulțumit de suma lunară pe care o încasează, susțin surse din cadrul unității spitalicești pentru PresaSM.ro.

Concret, Camilio Coste s-ar fi plâns apropiaților că ar avea cu circa 4.000 de lei mai puțin decât fostul manager Marcela Papici, care ar fi încasat circa 13.000 de lei pe lună.

Camilio Costea și-ar fi motivat nemulțumirea pe baza faptului că are în spate o activitate medicală și administrativă foarte bogată, fiind și directorul Spitalului Militar Cluj, unde a avut rezultate foarte bune.

Conform acelorași surse, Camilio Coste ar fi spus că urmează să aibă o discuție cu președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, care i-ar fi promis acestuia, la instalare, un salar similar cu cel al fostului manager. Cu atât mai mult cu cât Camilio Coste face și naveta între Cluj Napoca și Satu Mare.

Din câte se pare, s-a schimbat legislația și grila de salarizare a personalului din spitale. De aceea salariul acestuia este mai mic.

Camilio Coste nu a putut fi contactat telefonic pentru a-și exprima un punct de vedere.

Camilo Coste, manager interimar pentru următoarele șase luni, a declarat la instalarea sa în funcție că intenționează să dezvolte serviciile medicale ale Spitalul Județean, astfel încât să urce de la categoria categoria a patra în a treia.

”Vreau să trec acest spital, care merită decât categoria a patra de acreditare, în categoria a treia, și, după aceea, la categoria a doua. Iar azi am aflat că avem mai mulți colegi care au doctoratele în medicină și care, prin absolvirea cursului de psihopedagogie și luarea contactelor cu universități din apropiere, sigur vom obține, în timp, ca cel puțin trei secții să devină clinice, astfel încât spitalul să devină spital clinic”, a spus Camilio Coste.

Acesta a recunoscut că va participa și la concursul pentru ocuparea funcției de manager, după ce îi va expira perioada de numire de șase luni.