TUPEU. De ce a fost în stare un puștan, în plină zi, în municipiul Satu Mare

TUPEU. De ce a fost în stare un puștan, în plină zi, în municipiul Satu Mare

În timp ce desfăşurau activităţi specifice pe raza municipiului Satu Mare, polițiștii Biroului Rutier au oprit pe Bulevardul Independenței un autoturism. Totul s-a întâmplat miercuri, 22.02.2017, în jurul orei 13.00.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat faptul că la volanul mașinii se afla un tânăr de 21 ani din Satu Mare, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

Împreună cu specialiștii R.A.R. s-a acționat pe raza comunei Gherța Mică, ocazie cu care, pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, s-au retras 5 certificate de înmatriculare. Abaterile constatate pe acest segment au constat în echiparea vehiculelor cu cauciucuri neconforme, depășirea limitelor de noxe admise de lege și lipsa Inspecției Tehnice Periodice.

La nivelul întregului județ, au fost aplicate 284 sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.810 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere.