TUPEU. Țigări de contrandă, vândute direct în magazinele din județ

TUPEU. Țigări de contrandă, vândute direct în magazinele din județ

Polițiștii negreșteni au acționat miercuri pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări, ocazie cu care au depistat la un magazin universal din localitate un număr de 84 pachete de țigări, fără documente de proveniență, susceptibile a proveni din contrabandă.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele administratorului, un bărbat de 48 de ani din Negrești Oaș, a fost deschis un dosar penal. Cercetarile continuă.

De asemenea, la data de 08.02.2017, la ora 20:40, polițiștii Secției Rurale Tășnad, cu ocazia verificării unui autoturism aflat în parcarea situată la limita dintre judetele Satu Mare și Bihor, pe calea de comunicație Cean – Păgaia, au depistat în portbagajul acestuia 1300 pachete de țigări, susceptibile a proveni din contrabandă.

Pachetele de țigări, ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina, au fost ridicate în vederea confiscării, împreună cu suma de 21 000 lei, provenită din comercializarea ilegală de țigarete.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 de ani din Satu Mare, care va fi cercetat penal pentru deținere în afara antrepozitului fiscal a bunurilor accizabile supuse marcării.