Viceprimarul Sătmarului, despre Penny și Lidl: ”Vin să omoare comerțul tradițional”

Viceprimarul Sătmarului, despre Penny și Lidl: ”Vin să omoare comerțul tradițional”

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a fost extrem de tranșant când a vorbit despre investițiile celor de la Lidl și Penny în municipiul reședință de județ.

Adrian Albu a spus astăzi, în plenul Consiliului Local, că astfel de firme ar avea un efect grav asupra comerțului tradițional, pe care l-ar împinge spre dispariție.

”Nu se numește investiție străină și nu se numește nimic. Doar vin să mai facă bani în România și să omoare comerțul tradițional. Aduc doar 20 de locuri de muncă. Exact același mod de exprimare l-aș fi folosit și în ceea ce privește Lidl-ul”, a spus Adrian Albu.

Cu toate acestea, Adrian Albu a lăsat să se înțeleagă faptul că legea este de partea unor astfel de investitori, care nu pot fi împiedicați să vină în municipiul Satu Mare.

”Dar dacă vorbim din punct de vedere al legalității, firma dacă are un teren pe care îndeplinește toate condițiile urbanistice, toți parametrii urbanistici și tu nu vrei să îi aprobi un PUZ (Plan Urbanistic Zonal, n.red.) ne va da în judecată și obține în instanță această chestiune”, a mai spus Adrian Albu.

Între timp, Penny Market poate începe investiția în cel de-al treilea magazin în Satu Mare, după ce Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Planul Urbanistic Zonal.

Viitorul magazin Penny Market va fi construit pe Bulevardul Cloșca nr.47,în zona intersecției cu strada Rosetti.