VIDEO. Cum sunt aduse țigările cu tona prin Vama Petea

VIDEO. Cum sunt aduse țigările cu tona prin Vama Petea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Bojor Ovidiu Mihai, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în zilele de 18.01.2017, 16.02.2017 și 25.02.2017, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul Bojor Ovidiu Mihai a introdus în țară prin punctele de trecere a frontierei Borș și Petea, țigări provenind din contrabandă, prin sustragere de la controlul vamal.

La data de 27.02.2017 inculpatul a fost depistat pe raza municipiului Ploiești, în timp ce transporta ilegal 35.600 de țigarete, disimulate în pneurile de rezervă ale autocamionului pe care își desfășura activitatea ca șofer.

Inculpatul urmeaza să fie prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. La activități au participat și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Suceava.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, susțin procurorii DIICOT.