OCT
26
KineDok Satu Mare - Regina Tăcerii
Organizat de: SamStudia


26 Octombrie 2017 ora 19:00 - 22:00
Bd. Vasile Lucaciu, nr. 13
Descriere

SamStudia vă invită la cea de a opta proiecție din Satu Mare din cadrul KineDok powered by One World Romania, ediția a III-a.
Aceasta este a opta proiecție din seria de 9 filme documentare proiectate în Satu Mare, în perioada Aprilie-Noiembrie.

 

Trailer film: https://www.youtube.com/watch?v=6z0envBCPTE

 

Regizor: Agnieszka Zwiefka | Țara: Germania, Polonia | Anul: 2014 | Durata: 80 minute | Limba vorbită: romani, poloneză | Subtitrare în limba română și în limba engleză

 

Synopsis:

 

Ceilalți copii îi spun ”nebuna”, însă Denisa Gabor nu e decât o fetiță romă de zece ani, care, împreună cu părinâii și cu alte familii de romi din România, s-au mutat undeva la marginea Wroclawului, în Polonia. Pentru că nu poate auzi, Denisa se confruntă zilnic cu agresiunea celorlalâi copii. Părinții ei sunt complet în afara sistemului – nu au adresă fixă sau asigurare medical – astfel încât durează ani buni până ce Denisa ajunge să fie consultată de un medic.

 

În ciuda dizabilităâii ce o împiedică să înveâe să vorbească, Denisa rămâne un copil plin de viață care poate comunica cu cei din jur și care se bucură să danseze pe ritmul filmelor Bollywood de pe DVD-uri culese din gropile de gunoi – ritm pe care îl percepe în ciuda dizabilității.

 

Regizoarea Agnieszka Zwiefka o urmărește pe Denisa pe parcursul câtorva anotimpuri, creând momente elaborate de cinema în care âncearcă să vizualizeze viața interioară a fetiței pornind de la muzica ei favorite.

 

Rezultatul este un film strălucitor care, printr-o combinație de observație și mise-en-scène are în formula de musical indian, prezintă dubla marginalitate a Denisei într-o estetică ce dovedește deopotrivă compasiune și imaginație.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Whatsapp