OCT
17
Seminar Gratuit de Parenting – ”Ce faci când nu mai știi ce să faci cu copilul tău?”
Organizat de: Meda Morariu


17 Octombrie 2017 ora 17:30 - 20:00
B-dul Vasile Lucaciu nr. 8, Satu Mare
Descriere

Marți, 17 octombrie 2017, începând cu ora 17:30 la Colegiul Psihologilor din România, Filiala Satu Mare, are loc seminarul gratuit Cercul Siguranței pentru Părinți, susținut de Meda Morariu, cu tema ”Ce faci când nu mai știi ce să faci cu copilul tău?”.

 

Cercul Siguranței pentru Părinți (Circle of Security Parenting) este un program internațional dezvoltat de psihologi clinicieni care scoate beneficiile atașamentului securizant din revistele academice inaccesibile părinților și le aduce, într-o manieră simplă și elegantă, mai aproape de cei care le pot folosi – părinți și alte persoane implicate în îngrijirea copiilor. Atașamentul securizant este considerat de oamenii de știință ”imunizarea psihologică” a copiilor în dezvoltarea lor către viitorii adulți.

 

Seminarul oferă punctual explicații și posibile soluții la dificultățile cotidiene cu care se confruntă părinții, constituind un punct de plecare în dezvoltarea unor abilități care să le permită să vadă și să înțeleagă ceea ce se ascunde în spatele comportamentului copiilor.

 

Toți părinții își doresc ce e mai bun pentru copiii lor și fac tot ce pot în această privință. Cu toate acestea, cercetătorii Circle of Security au observat că ”există o greșeală majoră pe care un părinte bineintenționat o poate face, aceea de a fi părintele perfect, sau cel puțin unul care se concentrează în primul rând să nu comită greșeli”.

 

Bazat pe principiile programului Cercul Siguranței pentru Părinți, seminarul prezintă o altă perspectivă asupra calității de părinte, și anume, aceea a copilului. El are nevoie de un părinte ”suficient de bun”, ceea ce înseamnă că părintele poate face și greșeli. Atâta timp cât conștientizează acest lucru, părintele devine un model pentru cel mic despre cum poate învăța din propriile greșeli.

 

Meda Morariu, Registered Circle of Security Parent Educator, trage un sistem de alarmă asupra influenței pe termen lung a soluțiilor de moment, adoptate de părinți, pentru a ieși din situații pe care le resimt ca dificile în relația cu copilul.

 

A fi alături, în sensul de a trăi conștient experiența de a fi conectat, este cel mai de preț dar pe care îl putem oferi cuiva. Viața mi-a demonstrat că părinții sunt capabili să depășească cele mai intimidante provocări pentru a se conecta cu copiii lor. De aceea, când îi ajut pe părinți și le fac viața mai ușoară, implicit îi ajut pe copii și reușesc să propag o schimbare. Acum sunt un părinte ”suficient de bun” și știu că misiunea mea este să sprijin părinții să fie încrezători, mulțumiți, iar copiii fericiți, să le aduc zâmbete pe fețe și sclipire în priviri.

 

Ipostaza de părinte este ca și o zi în parcul de distracţii: nu seamănă deloc cu ceea ce-ți imaginezi. Toate emoțiile sunt acolo, parcă simultan: bucurie, curiozitate, teamă, rușine, putem să adăugăm uneori chiar furie și tristețe. Totul e trăit la maxim şi avem senzaţia că ne scapă de sub control. Toboganul emoțional în care ne trezim adesea ne face să ne întrebăm copilul «Ce vrei de la mine?». Ca și părinți, de multe ori ne simțim dezorientați, nesiguri și avem nevoie de o hartă pentru a ne regăsi calea, iar harta atașamentului securizant din Cercului Siguranței - valabilă pentu noi toți și fiecare în parte, indiferent de cultură, culoarea pielii sau zona geografică - ne dă indicații la un nivel profund instinctual despre modul în care relaționăm unul cu altul și despre cine suntem de fapt.

 

Seminarul este recomandat părinților, bunicilor, educatorilor sau altor persoane ce contribuie la îngrijirea şi educarea copiilor, cu precădere în intervalul de vârsta 0-6 ani.

 

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

Mai multe informații despre seminar sunt disponibile pe pagina Cercul Siguranței cu Meda Morariu.

 

Date de contact: Meda Morariu

M: meda.morariu@gmail.com

T: 0744399636

 

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Whatsapp