Covrigaria Petru Satu Mare - Adresa: Piata Libertatii Nr.12, Localitate: Satu Mare, Judet: Satu Mare

Galerie Foto
Orar
Luni
08:00
-
20:00
Marti
08:00
-
20:00
Mircuri
08:00
-
20:00
Joi
08:00
-
20:00
Vineri
08:00
-
20:00
Sambata
08:00
-
14:00
Duminica
Inchis

Despre

Covrigii pe care, astăzi, îi serviti cu plăcere sunt ‘strănepoții’ covrigilor care odinioară ieșeau aburind din vatra unei brutării vestite din anii 1900.

Petru, cel din fotografie, la vremea aceea un tânăr visător și vrednic, a obținut în 1937 Cartea de Meșter, iar in 1940 Brevetul de Meserie pe care și astăzi scrie cu litere mândre, BRUTAR.

În 1939 visul lui Petru prinde contur, el își comandă utilaje nemțești, ca totul sa iasă ‘Zeiss’ și, în scurt timp, își deschide propria Brutărie-Simigerie. Covrigii plămădiți după o rețetă îndelung ticluită aveau să devină căutații și vestiții COVRIGI PETRU. Lucrurile mergeau bine, afacerea prospera de la o zi la alta, bunăstarea familiei cu cei șase copii părea asigurată, până când… totul s-a năruit.
Sec, se poate spune așa: un vis, o afacere sufocată de comuniști. I-au confiscat tot, așa cum au făcut cu atâția alții.

Timpul a curs implacabil și Petru a trăit până la 92 de ani cu o durere surdă în suflet, dar și cu un licăr de speranță că, odată și-odată, lucrurile vor reveni în matca lor. Și iată că, peste ani și ani, strănepoții lui au reînfiripat visul, ducându-l mai departe: SIMIGERIA PETRU.

Respectând rețeta de familie, cu o tradiție de trei sferturi de veac, strănepoții lui Petru vă ispitesc și astăzi cu același gust de odinioară.

Contacteaza Covrigaria Petru Satu Mare
Nume și Prenume*
Email*
Telefon*
Mesaj *

Recenzii
-Nu exista recenzii adaugateÎNREGISTREAZĂ-TE sau INTRĂ ÎN CONT